Syddansk Universitet underviser hele verden i H.C. Andersen

En ny undervisningmetode giver Syddansk Universitet mulighed for at udbrede H.C. Andersens eventyr. Der er stor interesse for at følge med.

Af Lene Knudsen, Sofie Mathson & Anine Holmelund Frandsen

På Syddansk Universitet har de taget en anderledes undervisningsmetode i brug. De underviser hele verden i H.C. Andersen. Med 7.600 kursister fra 107 forskellige lande er motiverne for at deltage meget forskellige. Specialkonsulent i e-læring Inger Marie F. Christensen forklarer:

“Det kan være en kvinde, der er gravid og gerne vil børste eventyrene af, før hun skal til at læse højt. Der er også en stor gruppe, der kalder sig storytellers. De viser rundt på deres egn og fortæller historier, der har en betydning for deres område. Og så er der litteraturvidenskabsstuderende og forfattere med.”

LÆS MERE HER: GRATIS EFTERUDDANNELSE HAR STORT POTENTIALE

Der er med andre ord en del af deltagerne, der bruger kurset til at få en dybere forståelse for eventyrene for at kunne udføre deres job bedre. Men for nogle deltagere betyder kurset mere end det. Torsten Bøgh Thomsen er Ph.d.-studerende og underviser på kurset om H.C. Andersen.

“De studerende har været meget konkrete om, at det her var en livsomvæltende begivenhed. Der er nogle, der har følt sig ansporet til at tage nogle drastiske valg, for eksempel at begynde på universitet. Det er en sjælden oplevelse, og det overraskede mig,” fortæller han.

Du kan se, hvordan SDU underviser hele verden i videoen øverst.